Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac


A fost ziua mamei mele şi am făcut o mică petrecere (vecini, rude , neamuri, etc.) . Şi cum ziua ei cade de fiecare dată în postul Paştelui, de fiecare dată avem două variante de meniu: de post şi de dulce (sau cum s-o numi). Deh, ce să-i faci dacă şi musafirii sunt de două feluri : cei care postesc şi cei care manâncă orice.
La aperitive am avut roşii umplute cu cremă de brânză şi roşii umplute cu cremă de conopidă şi dovleac , despre care vă voi povesti azi.

Nu de alta, dar au ieşi de-li-cioa-se  şi pot fi pregătite oricând, nu numai în zilele de post.


Ingrediente:

6 rosii,
500 gr conopidă,
200-300 gr dovleac portocaliu,
3 cătei usturoi,
sare, piper,

2-3 linguri ulei


Preparare:

Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot.

Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata. Când furculita intră cu uşurinţă, inseamnăcă sunt fierte.

Scurgem apa în care au fiert , adăugăm uleiul şi pasăm cu blenderul vertical, împreună cu căteii de usturoi.

Condimentăm după gust cu sare şi piper.


Umplem roşiile cu această cremă, decorăm şi servim.



S-aveti pofta !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor

Salata de chiftelute cu ceapa marinata