Turte coapte in ceaun



De fiecare dată când se frământă aluat pentru pâine, pune mai multă făină, ca să ne rămână şi pentru 2-3 turte în ceaun (cu ulei sau fără) . Alea cu ulei pentru a le pudra cu zahăr şi a le savura în loc de gogoşi şi alea fără ulei în loc de pâîne, pentru sandvişuri .


Ingrediente:

500 gr făină, 
25 gr drojdie, 
1 linguriţă sare, apă

- dacă vreţi să îmbunătăţiţi reţeta, puteţi pune şi 1 ou şi lapte (în loc de apă).


Preparare:

Punem făina într-un bol şi facem o adâncitură în mijloc. 

Topim drojdia în apă călduţă (nu fierbinte) şi o turnăm peste făină. Presărăm şi sarea şi apoi frământăm, adaugând apa, până încorporăm toată făina şi obţinem un aluat ce nu se mai lipeşte de mâini. 

Acoperim aluatul cu un prosop şi lăsăm la dospit /crescut cel puţin jumătate de oră. 

Presărăm blatul de lucru cu făină şi rupem bucăţi din aluat pe care le modelăm . 

Luăm ceaunul de tuci , îl punem pe flacăra să se încingă. Luăm turtele modelate şi le punem în ceaun. După câteva minute le întoarcem. Vor prinde o culoare arămie, semn că sunt coapte.

Gustul imi aminteste decopilarie, de turtele coapte de bunici pe plita. 



S-aveti pofta !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor