Briose cu rahat si stafide


Aceste brioşe/muffins sau cum s-or numi exact (ca nu m-am prins înca care-i diferenţa) au fost făcute în grabă, cu ingrediente rătăcite prin frigider şi pentru-că după vreo 3 zile libere mă cam plictiseam prin casa , iar de ieşit nu era chip (ploua şi era frigggggg).


Ingrediente:

2 ouă,
2 linguri smântână,
o mână zdravănă de stafide (vreo 50 gr),
câteva bucăţele de ouă de ciocolată (de la 2 ouă),
4 linguri zahăr,
esenţă vanilie,
8 linguri făină,
½ pachet praf de copt,
100 ml apă minerală,
1 pachet margarină (250 gr),
50 gr rahat



Preparare:

Am frecat margarina cu zahărul până ce acesta din urmă s-a topit.

Am adăugat ouale, smântâna, esenţa de vanilie şi apa. Am omogenizat. Am adăugat făina (amestecată cu praful de copt), bucăţelele de ciocolată şi stafidele. Am amestecat din nou.

În formele de brioşe am pus o lingură de compoziţie , apoi o bucata de rahat apoi încă o lingura de compoziţie.

Am dat formele la cuptorul încins în prealabil . Am lasat la copt aproximativ 45 minute, la o temperatură de 180 grade.


Am lăsat puţin la răcit şi am servit briosele pudrate cu fulgi de cocos şi cu un pahar de lapte /ceai.


Comentarii

IRINA NEAGOE a spus…
Cate bucati ies din cantitatile de mai sus?

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor