vineri, 2 decembrie 2016

Parada Dovleacului de noiembrie 2016

Si iata dragele mele ca a venit timpul sa vin la defilare si sa va arat la ce ati muncit fiecare din voi pentru parada mea (pentru-ca , DA, luna asta e parada mea) . Recunosc, că atunci când am facut lista, m-am ghidat după dorințele și gusturile mele, daaaar, judecând după numărul mare de rețete cu care ați participat, zic eu, ca nu a fost chiar așa rău. 

Vă mulțumesc , vă pup și vă îmbrățișez pe toate laolaltă și pe fiecare-n parte !


Simona alias PumpkinMona ne-a stârnit interesul și ne-a prezentat o serie de rețete cu dovleac. Ar fi fost culmea să lipsească de la parada dovleacului fix domnișoara dovleac.




Margareta ne-a adus o rețetă cu carne și fructele toamnei ”dovleac și poame” după cum singura marturisește.
E drept ca in combinatia asta nu am incercat pana acum dovleacul, dar am notat-o pe lista de "to do".



Zâmbetania noastră dragă a venit la provocare cu niscaiva Prajituri dovleac  și o poveste tareee simpatică despre frunze ” Știam  un gard plin cu frunze, ca un perete multicolor. În fiecare toamnă am umplut o fotografie de la Cutia misterelor c-o coșarcă de frunze de acolo, de la verde negru, trecînd prin roșu, pân la cea mai deschisă nuanță de galben, toate le găzduia gardu ăla. Îmi scot nasu din farfurii, îmi iau foarfecul în buzunar și gonesc pân la frunze. Ei, drăcie, dar nu e nicio frunză, futu-i grijania, când o năpădit iarna, abia se risipise vara!  Și-n secunda aia, doamenlor și domnilor, DD ca să nu-mi tragă una pe după ceafă pentru vorbele cele afurisite, o trimis primii fulgi de zăpadă de pe anu ăsta, unii uriași.”


Si tot  Maria, drept multumire pentru-ca i-am dat voie sa defileze cu o dulcegarie, a mai venit cu o reteta de guguluf cu dovleac  pentru parada.

Eu va multumesc Doamna pentru asa minunatii si pentru cuvintele frumoase !


Laura a răspuns și ea prezent la paradă si a defilat cu niste delicioase pulpe de pui cu dovleac si praz 

Cristina a pus pe masa noastră un guguluf aperitiv din dovleac  și acum îi sunt datoare cu un coniac. Deh, dacă m-a luat gura pe dinainte și-am promis că dau, dau !


Se pare ca, Cristina isi doreste cu ardoare niscaiva coniac de cafea, ca a mai adus la parada doua retete cu dovleac. Deocamdata va arat bunatatile, iar de la Cris astept o adresa sa i trimit rachiul, nu de alta dar nu vreau sa intru in noul an cu datorii




Elena  ne-a spus cateva cuvinte despre reteta ei "Este o garnitura picanta, chiar foarte picanta, asa cum imi place mie. Insoteste cu succes orice fel de friptura. Eu am mancat ca atare si pot confirma cu certitudine ca este foarte gustoasa si calda si rece" apoi ne-a prezentat delicioasa garnitura de dovleac picant , pe care eu cu siguranta o voi incerca . Nu de alta, dar e prea pe gustul meu . Si dovleac. Si picant.


O surpriza frumoasa am avut si din partea Ancai care a venit la parada cu nu mai putin de.....4 retete. Una mai aspectuoasa si presupun, mai delicioasa, ca alta.
"A fost un weekend cu vant puternic si temperature scazute , un weekend perfect pentru a porni cuptorul . Cand am timp imi place sa pregatesc in weekend gustari pentru micul dejun sau pentru a fi luate la serviciu . " Asa isi incepe  Anca postarile pentru provocare pe-al sau blog Ilyanda




Doamna draga sufletului meu, asa cum imi place mie sa-i spun, Lulu a venit la parada, cu o delicioasa tarta cu dovleac fiert in lapte, pregatita alaturi de nepotele. Pfoiiii, frumoase fete aveti doamna !!


Carmen, a venit cu putina intarziere la parada si ne-a adus o delicioasa rulada cu doveac. Abia astept sa scrie si reteta si sa o pun pe lista.

Iar eu...ei bine, eu am pregatit un dovleac umplut cu branza cu mucegai si brocoli.

8 comentarii:

http://leniass.blogspot.com/ spunea...

Superba parada!!!! Felicitari Monica pentru subiectul ales!
Am o singura problema: mult prea multe retete "mi-au cazut cu tronc" :))) Abia astept sa le pregatesc si sa ma rasfat cu ele :)

Margareta spunea...

Minunata parada!Atâtea dovlecoase,una mai apetisante ca alta. Ai avut o idei e genială. Mulțumim pentru găzduire.

Lubita Iancu spunea...

Pur si simplu am rămas muta de uimire la cate bunaciuni ai strâns dragă Monica;bravo,felicitări, superbă parada iar eu personal iti multumesc pentru găzduire!

Monya spunea...

Va multumesc pentru cuvintele frumoase. Meritul e doar al dvs.

PanaCris spunea...

Bravo Monica pentru minunata parada dovlecioasa! ;) Daaa și mai am vreo doua retete, sa le adaug, acestei defilari ;) Usurel, le aduc in eter ;)

Maria spunea...

Doamne, ce parada frumoasa! Felicitari, Monica, ce bine ca ai revenit!

GatimcuAnca spunea...

O parada bogata si gustoasa .

Monya spunea...

Eu mi-s cea mai mandra de aceasta parada bogata. Iar pe voi va imbratisez si va multumesc pentru implicare , ca de una singura, sigur n-as fi reusit.

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...