marți, 1 noiembrie 2016

Tartă cu praz și piept de pui


Sursa de inspirație pentru reteta mea a fost tarta-cu-praz-pui-ciuperci-masline-verzi-umplute-cu-ansoa preparată de Cristina, gazda de octombrie a show-lui culinar Week-end cu spor . Nu am respectat întocmai toate indicațiile culinare și m-am jucat putin cu ingredientele (asta da, asta nu) însă tocmai în asta constă frumusețea provocării: să alegi o rețetă din cele trei categorii propuse de blogul-gazdă și să o prepari în stilul tău. Nu de alta, dar copy-paste-ul / plagiatul nu e permis nici măcar în bucătărie (si unde mai pui că nici nu-i pe toate gusturile).


Ingrediente:

1 buc praz - partea albă,
2 fire ceapa verde (1 ceapa uscata),
100 gr ciuperci,
măsline negre feliate (cateva grame),
1 buc piept de pui afumat,
3 ouă,
200 ml smântână,
nucșoară, sare, piper, ulei,
100 gr cașcaval ras, 
1/4 ardei gras rosu.

1 pachet aluat foietaj



Preparare:

Am curățat prazul și ceapa și le-am taiat cubulete mici. La fel am procedat si cu ciupercile și cu pieptul de pui (care-i cumpărat de la Lidl btw).

Am batut ouale bine și le-am condimentat după gust, apoi am adăugat restul ingredientelor. Am omogenizat compozitia. Am adaugat si cateva cubulețe de ardei gras roșu, pentru culoare.

Intr-o tava dreptunghiulara (pe fundul căreia am pus hârtie de copt) am intins foaia de aluat si am turnat peste ea compozitia de carne și legume.

Am presarat deasupra maslinele feliate și am dat la cuptor (incins în prealabil) pentru 40-15 minute, la foc mediu spre mic.

Am lasat sa se răcească și am feliat.

Merge de minune ca aperitiv, dar și mic dejun. Unde mai pui că și pentru pachețelul de la muncă e ideală (nu lasă în urmă miroduri ”delicate”, e ușor de servit între două lucrări )


Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...