vineri, 4 noiembrie 2016

Înainte să te cunosc

”...doar să trăiești îndraznet. Să-ți depășești limitele. Nu rămâne în loc”


Înainte sa te cunosc de Jojo Moyes este ultima carte citită. O carte pe care am parcurs-o în 2 seri (în ciuda celor aproape 400 pagini). Este o carte care deși la început părea o poveste de dragoste între doi tineri din clase sociale diferite, s-a încheiat prin a-mi întări convingerea că, alături de partenerul potrivit poți realiza orice în viață și te poți transforma într-o persoană nouă.

Cartea prezintă povestea Louisei Clark, o tânără de 26 ani, care și-a neglijat studiile pentru a lucra și pentru a-și ajuta părinții cu cheltuielile casei. După 6 ani în care a lucrat într-o cafenea, rămâne șomeră și fără prea multe calificări, este nevoită să accepte un post de însoțitor al unei persoane tetraplegice (paralizată de la gât în jos). 

Pe parcursul celor 6 luni, cei doi tineri (pentru-ca persoana imobilizată în scaunul cu rotile, este Will un tânăr care a suferit un accident de mașină, într-o zi ploioasă pe când încerca să prindă un taxi să ajungă la birou) ajung să se cunoască reciproc foarte bine , Louisa știind ce avea nevoie Will doar privindu-l. 

Iar Will, ei bine Will vede în Louisa nu doar o simplă angajată adusă să aibă grijă de el, ci o persoană inteligentă capabilă să-și depășească cu mult limitele.

Cartea descrie și partea urâtă a poveștii, chinurile și bolile cu care se luptă corpul lui Will, suferințe care-l fac pe tânăr să-și dorească să moară. 

Indrăgostindu-se de Will, Louisa își propune să-l convingă pe acesta să renunțe la ideea sinuciderii, arătându-i că viața poate fi frumoasă și dintr-un scaun cu rotile.

Reușeste ? ............

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...