marți, 2 februarie 2016

Paine cu stafide


Ingrediente:

1 kg faina grau, alba, 
550-650 ml apa rece,
1 lingurita sare,
10 g drojdie de bere uscata,
50 gr stafide,


Preparare:

Intr-un vas punem faina, sarea si apa si framantam. Daca este nevoie mai adaugam putina apa si framantam in continuare pana aluatul nu se mai lipeste.

Pudram masa cu faina si intindem o turta groasa din aluat. Peste turta presaram drojdia uscata si putina apa apoi framantam din nou. Adaugam si stafidele.

Lasam la dospit (in vasul acoperit cu un prosop) aproximativ jumatate de ora.

Impartim aluatul in doua parti si facem doua snururi pe care impletim.

Asezam painea in tava si dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute.


Reteta merge la Provocarea Secreta gazduita de Aura cea a carei blog mi-a revenit spre rasfoire. Am ales o reteta de licioasa de Paine de casa  pe care am "updatat-o" putin cu niscaiva stafide-n plus fata de reteta de baza. 


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...