marți, 6 octombrie 2015

Bulgaria. Albena. Hotel Elitsa***.


Desi perioada vacantelor la mare, pe litoralul Marii Negre s-a cam incheiat, vin si eu cu o postarea despre vacanta in Bulgaria, cu cateva informatii care sper sa va fie de folos cand va alegeti destinatia finala. 

Vacanta la Albena a fost primul concediu in formula de 3, petrecut in afara tarii. Si nu a fost rau deloc !

Am ajuns la hotel in jurul orei 10.00 si in aproximativ o ora eram deja cazati. Cu personalul ne-am inteles intr-o romano-engleza completata cu semne . Mai exact am vorbit de ne-au durut mainile.

Camere curate, cu vedere la mare si mini-balcon. Mobilier vechi dar functional. In camere era si aer conditionat. 

Noi am fost cazati la et.1, dar era un fel de parter, destul de zgomotoasa zona. Va recomand sa cereti camere la etaje superioare cu vedere la mare. 

Wi-fi gratis doar in holul hotelului (lobby) dar mergea foarte greu. Puteai avea acces la internet, la calculatoarele hotelului, cu plata. 

Piscinele (1 pentru adulti si 2 pentru copii) curate. Dezavantajul era ca erau alocate pentru 2 hoteluri si cea pentru adulti era destul de aglomerata. 


Varianta "all inclusive"  
Mancarea variata, insa spre final de sejur incepea sa se repete.  Programul de masa lejer . Aveam cel putin 2 ore la dispozitie pentru fiecare masa, si chiar de ajungeai pe final, gaseai toate sortimentele.

Lapte, cereale, branzeturi, vreo 3 feluri de salam, oua fierte, omlete...dimineata.

Ceaiurile si cafeau la discretie. 

Seara se serveau si gratare (pui, peste) si legume. Per total aveai de unde alege.Ba, am avut si o seara cu fructe de mare :D

In cursul zilei puteai servi pizza, hamburgheri, cartofi, inghetata si sucuri de la snack bar. 

Slab dotati la supe si ciorbe , doar doua sortimente de supa crema.

Puteai lua masa atat in interior cat si afara pe terasa sau de ce nu pe plaja, la sezlong. 

Bauturile le gaseai si la barul de la piscina si la barul de pe plaja. Variate, atata timp cat de limitai la cele locale. Barmanii cu un sictir pe ei, de ziceai ca-ti dau de pomana daca indrazneai sa ceri  si gheata si un pai sau mai stiu eu ce, pe langa paharul de bautura.


La plaja gaseai mereu sezlonguri libere, indiferent de ora la care ajungeai (e drept nu in primul rand) , fara a fi nevoie de vesnicul prosop pus la ora 5, pentru a tine ocupat. Oricum daca lasai prosopul inainte de ora 8 , ti-l strangeau salvamarii . Politica hotelului. 

In fiecare seara program pentru copii de la 20.00-21.00.

Plaja curata, cu nisip si scoici. Marea in schimb a fost cam agitata, valuri mari .Nu am prea putut innota. 

Statiunea destul de linistita. La 10 mai toate minidiscotecile se inchideau. De vizitat nu prea aveai ce : un miniparc de distractie cu topogane de aer, masinute, leagane si alte prostioare atragatoare pentru copii . Si tarabe colorate si dotate cu tot ce ti poate atrage privirea si goli buzunarul. 

Per total noi am fost multumiti, a fost un concediu reusit !

Nu pot insa sa nu ma intreb de e noi, romanii, nu putem adopta serviciul all inclusive, la preturi decente. De ce la noi, uneori, o vacanta te costa mai mult decat una in Egipt, Tenerife, Turcia ?!!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...