joi, 7 mai 2015

Rulada de carne cu ciuperci si oua fierte


Tind sa cred ca aceasta rulada de carne este o versiune marita a Oualor invelite in carne sau a asa numitelor "Scotch eggs" . Adica tot oua in "aluat" de carne, dar la scara mare.  



Ingrediente:

500 gr pulpa porc, tocata, 
200 gr ciuperci feliate, 
2 cepe, 
3-4 catei usturoi, 
3 oua crude, 
2 linguri 
5 oua fierte tari, 
sare, piper, 
patrunjel  verde,



Preparare:

Amestecam carnea tocata cu ciupercile, ceapa si usturoiul tocat marunt, verdeta, ouale (cele 3 crude) si cele 2 linguri de faina. 
Condimentam cu sare si piper dupa gust si omogenizam.

Pe o bunata de hartie de copt, unsa cu ulei intindem compozitia de carne, ca o foaie de placinta. 

In mijloc asezam ouale fierte si rulam. Strangem bine hartia la capete si netezim compozitia sa ia forma unui salam. 

Asezam rulada inntr-o tava cu peretii mai inalti (eu am folosit tava de chec/cozonac, si turnam deasupra 300 ml apa in care dizolvam 2 linguri pasta de tomate. 

Dam tava la cuptor, pentru aproximativ 40 minute, apoi desfacem hartia si mai lasam la cuptor  , in medie ca, 20 minute, pana prinde o culoare aramie. 

Lasam sa se raceasca putin , feliem si servim.



Reteta merge la Provocarea "Mistery Box Challange" lansata de Cerasela 
si gazduita in luna aprilie de Gina si Pofta Buna.


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...