miercuri, 3 decembrie 2014

Chiftele de ton si salsa de porumb


Cred ca v-ati obisnuit deja cu ideea ca sunt fan Sun Food, si asta doar pentru-ca conservele lor sunt cu adevarat sanatoase si gustoase. 

Timpul a trecut, si iata ca a venit timpul sa sarbatorim #8aniSunFood, cu un concurs aniversar organizat de SunFoodRomania si Divainbucatarie. Pentru parada de retete (pentru-ca in mod sigur va fi o adevarata parada) am pregatit niste delicioase chiftelute cu ton si o salsa de porumb


Ingrediente:

chiftelute:
2 conserve ton maruntit
o legatura patrunjel proaspat, 
1 morcov, 
1 ceapa,
2 felii paine inmuiate in lapte,
3 linguri pesmet, 
3 linguri faina, 
sare, roz , de Himalaya,
piper.

salsa:
1 conserva porumb dulce,
1/2 ceapa rosie,
1 legatura mica patrunjel proaspat, 
1 ardei iute-iute, 
sare, 
ulei de masline si putin otet. 


Preparare:

Incepem cu chiftelutele, ca-s un pic mai migaloase.

Punem tonul la scurs.

Taiem marunt ceapa si o calim cu 2 linguri de ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare. 

Punem feliile de paine la inmuiat in lapte, dupa care le stoarcem bine si le adaugam peste ton. 

Cand se raceste un pic, punem si ceapa calita. 

Tocam patrunjelul marunt si-l adaugam peste ton. 

Punem pesmetul si faina si omogenizam. Daca e nevoie (compozitia e prea moale) mai adaugam faina.

Condimentam dupa gust. 

Din compozitie, formam bilute rotunde, de marimea unei mingi de ping-pong si le asezam in tava  pregatita pentru cuptor. 

Le dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute, la foc mediu. 

Intre timp pregatim salsa de porumb. 

Scurgem porumbul de apa. 

Tocam marunt ceapa, ardeiul iute si patrunjelul si le adaugam peste boabe. 

Condimentam dupa gust, adaugam putin ulei si otet. 

Amestecam .

Servim.






Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...