Dovleac umplut, la cuptor



Ingrediente:

dovleac,
1 ceapa,
200 gr carne curcan (tocata),
1/2 lingurita ghimbir,
100 gr orez,
2 oua,
50 ml smantana,
 patrunjel proaspat , tocat,
sare, piper,
1/2 lingurita boia de ardei dulce


Preparare:

Am taiat dovleacul in jumatate (era din ala cu coaja portocalie, tip para). Jumatatea mai mare (cu seminte), am spalat-o bine si am curatat-o de seminte cu o lingura, In gaura ramasa am pus cam 100 ml apa, l-am asezat in tava si l-am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Intre timp, am pregatit umplutura. 

Am taiat ceapa marunt si am calit-o in 2 linguri de ulei. 

Am adaugat si cea de-a doua jumatate de dovleac, taiata cubulete mici.

Am adaugat carnea tocata, am amestecat si am lasat la foc mic pentru 5 minute. Am condimentat cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir.

Orezul l-am fiert cam 10 minute, dupa care l-am adaugat in compozitia de carne. 

Cand amestecul s-a mai racit un pic am adaugat smantana batuta cu cele 2 oua si o mana de patrunjel tocat.

Am umplut jumatatile de dovleac cu amestecul de carne si le-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute. 

Le-am servit cu patrunjel proaspat tocat si smantana.

Nu pot sa spun decat ca e demential la gust. nu ma laud dar asa este. Pur si simplu bun de tot. Va rog sa-l incercati. Nu veti regreta.



Dovleacul merge la Provocare mistery box de septembrie, a carei gazda este  Ioana.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Coniac de cafea (de casa)

Cascaval de casa, dupa reteta mamei, sub supravegherea mamei

Ceapa umpluta cu ciuperci si dovlecel, la cuptor