marți, 8 iulie 2014

Lipii cu faina de secara, piept de pui si ciuperci


Aceste clatite, pregatite sub indrumarea Diei si ale sale retete dragi, merg direct la Campania de sarbatoare, gazduita de Aura. Luna iunie, Aura a ales ca tema principala PICNICUL, si ne-a propus sa pregatim un aperitiv delicios sau un desert nemaipomenit. Siiiii, dupa cum bine stiti, nu excelez la capitolul dulcegarii, asa ca am mers pe aperitiv. Sooo, sper sa va placa si stati pe -aproape. In perioada 09 iunie - 09 august , vine randul meu sa aleg o tema si-o categorie de preparate sau o culoare predominanta, sau o sarbatoare si sa va pun la treaba. Deci dragelor, dragilor, va astept in numar cat mai mare. 
Dar cum vorba lunga saracia omului, sa trecem la reteta. Nu de alta da` v-oi plictisi cu discursurile mele si apasati "Esc" inainte sa aflati ce bunatate de clatite am pregatit. 


Ingrediente:

aluat:
2 oua
50 ml apa calduta
2-3 linguri ulei de masline
1 vf. cutit sare,
faina (de secara) cat cuprinde,

umplutura:
1 piept de pui,
1 ceapa,
3-4 ciuperci,
1/2 ardei rosu,
1/2 cabanos picant,
2-3 fire marar proaspat, 
2-3 linguri ulei,
condimente.

optional (daca doriti sa le dati la cuptor): 
100 gr cascaval ras,
100 gr smantana, 
sare, piper.


Preparare:

Intr-un castron pregatim aluatul: amestecam bine de tot, cu telul, faina, uleiul, ouale, sarea si apa, dupa care-l dam la rece pentru 10 minute. 

Intre timp pregatim umplutura pentru lipii / clatite.

Pieptul de pui se spala si se taie fasii subtiri.

Taiem cubulete mici ardeiul si ciupercile . 

Cabanosul il taiem feliute subtiri. 

Tocam si mararul.

Taiem ceapa cat mai fin si o calim in 2 linguri ulei pana devine sticloasa. 

Peste ceapa adaugam si restul ingredientelor, tocate, condimentam cu sare si piper dupa gust si mai lasam la foc mic 5-6 minute (pana pieptul de pui devine albicios).

Scoatem aluatul de la rece si formam niste foi rotunde si subtiri (ca de clatite),si le coacem intr-o tigaie teflonata. Scoatem lipiile, si le umplem cu compozitia pregatita dinainte si racita. Rulam lipiile si le asezam frumos in tava pentru cuptor. 

Amestecam cascavalul ras cu smantana , adaugam un praf de sare si turnam peste lipii. Dam tava la cuptor pentru 15 minute(pana se rumeneste cascavalul).

Daca vreti sa  sariti peste etapa cuptorului, preparati compozitia putin mai mult in tigaie. Ungeti apoi lipiile cu putin sos de rosii / ketchup (daca va place) rulati si serviti. Sunt minunate si asa.

 Scoatem si servim.


Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...