miercuri, 4 iunie 2014

Mistery box de iunie 2014. Ingrediente.

Se spune ca viata le aseaza cum stie ea mai bine. Ca atunci cand dispare o viata, se naste una noua. Ca totul este intr-un echilibru perfect. Asa si e. Din blogosfera culinara au disparut o serie de provocari, din diferite motive,dar in locul lor, au aparut altele, mai noi, mai frumoase, mai provocatoare. 

Una dintre ele este si Cutia misterelor - mistery box, lansata de curand de Cerasela. 

Provocarea este una pe cat de simpla, pe atat de complicata , spun eu. De ce? Pentru-ca in fiecare luna, blogul "gazda" ofera intre 7 si 10 ingrediente, dintre care unul "vedeta"  ce trebuie sa fie prezent obligatoriu in preparatul final. Participantii la provocare , trebuie sa pregateasca o reteta doar cu ingredientele date de gazda. 

La acestea se pot adauga: apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).

Mai multe despre provocare , aflati vizitand si grupul de pe Facebook unde va puteti incrie   chiar si pe lista gazdelor (daca vreti sa ne puneti in dificultate).

Pana acum, Provocarea, a fost gazduita de:

1.  Cerasela  - aprilie 2014 , iar ingredientele alese de ea, au fost: carne de vita, pere, morcovi, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, aluat foietaj, lapte, rucola. Vedeta: ghimbirul.

2. Cristina - mai 2014, cu ingredientele de baza: dovlecel, oua, peste, capsune, rabarbar, spanac, varza noua, lamaie, ceapa verde, usturoi verde. Ingredientul obligatoriu: iaurtul.

Luna aceasta e randul meu sa fiu gazda, asa ca , va provoc sa gatitit cu:

- cirese, 
- porumb dulce, 
- branza de vaci, 
- ficat de pui, 
- rosii galbene,
- mazare, 
- carne de curcan,

iar ingredientul "vedeta" sa fie ananasul.

In incheiere, va spun doar  spor la treaba si abia astept sa vad retetele.

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...