miercuri, 25 iunie 2014

Mancarica picanta de cartofi si carne de vita


Aceasta este mancarea care pe mine ma scoate din incurcatura atunci cand nu am chef / timp sa gatesc. E si delicioasa si relativ usor de preparat. 

Ingrediente:

10 cartofi, 
1 morcov, 
1 ceapa,
2 rosii,
1 ardei iute,
o legatura patrunjel proaspat, 
sare, piper.



Preparare:

Carnea se curata de pielite , oase si alte impuritati si se pune la fiert vreo 30 minute. Avem grija ca din cand in cand, sa luam cu o paleta spuma de deasupra vasului. Cand e aproape fiarta, o scoatem si o spalam cu apa rece.

Se curata cartofii si se taie in cuburi. 

Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica.

Ceapa se curata si ea si se taie solzisori apoi se pune la calit in 2-3 linguri ulei.

Cand devine sticloasa adaugam si morcovul. 

Adaugam ardeiul iute tocat marunt si rosiile taiate cuburi.

Mai lasam la foc 1-2 minute dupa care adaugam cartofii.

 Adaugam si carnea prefiarta.

Punem apa cat sa cuprinda carnea si cartofii, condimentam cu sare si piper si lasam la fiert.  

Cand e gata (incercam un cartof cu furculita) presaram patrunjel verde, tocat, si servim.



3 comentarii:

Stefy spunea...

gata, m-am hotarat! vin si eu la pranz!!

Monya spunea...

te astept cu drag :)

Merișor spunea...

Ador mancarurile picante, iar a ta arata tare apetisanta!

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...