luni, 21 ianuarie 2013

Briose cu ciocolata si portocale

Trebuie sa recunosc ca briosele au devenit o obisnuita in familia noastra. Asa ca atunci cand usa bucatariei se izbeste cu putere de perete iar in prag apare zmeul zmeilor insotit de al sau pui (care intre noi fie vorba e ca raia, nu mai scapi de ea...) si porunceste cu un glas tunator "vreau ceva dulce si buuun, dar repede ca-mi scade glicemia" nu-mi ramane altceva de facut decat sa iau tava de muffins-uri si sa trec la treaba. 
Si unde mai pui ca te poti juca cu aromele dupa cum iti doreste inima: cu ciocolata, cu fructe, cu mac...simple....cum vrei.
Voi cum le preferati???
Ingrediente:
2 ouă
100 gr de unt moale
130 gr de zahăr
140 gr făină
12 patratele de ciocolată (sau cate briose vreti sa faceti)
1 plic de zahăr vanilat
2 lingurite de praf de copt
3 linguri de lapte
puţină sare
1  portocala
Preparare:
Amestecam faina cu praful de copt si zaharul vanilat si 1 lingurita de coaja de portocala.
Batem ouale, adaugam untul , laptele si zaharul, dupa care cu o lingura punem incet incet amestecul de ingrediente uscate.
La final adaugam portocala taiata cuburi marunte si omogenizam compozitia.
Punem 1 lingura de umplutura in forma de briose, apoi un patratel de ciocolata si apoi inca 1 lingura de umplutura (sau cat e nevoie pentru a umple trei sferturi de forma)
Dam tava la cuptorul preincalzit . Cand sunt gata le servim pudrate cu zahar. Sunt minunate ca desert si devin un partener minunat pentru cafeau amara servita la birou sau acasa in fotoliu.



2 comentarii:

Stefy spunea...

arata superr..
eu am renuntat sa fac briose pentru ca nu gasesc hartie de briose..de unde ai achizitionat-o???:P

Monya spunea...

din Kauff...la raionul cu oale/tigai/si alte alea pt bucatarie. Sunt cutii de 100 buc. Eu cand nu gasesc, folosesc hartie de copt pe care o tai in cercuri pt forma de briose

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...