luni, 18 iunie 2012

Cararea cuiburilor de paianjen

Si iata-ma citind prima mea carte din campania "Cartea calatoare" - o campanie de promovare a lecturii initiata de Grupul Editorial ALL , o campanie care pe mine m-a atras in mod deosebit. 
Felicitari pentru initiativa !!!!
Dar, sa revenim la cartea mea calatoare.......... Cararea cuiburilor de paianjen" by Italo Calvino

Trebuie sa recunosc, ca, in viata de zi cu zi am o frica imensa si poate nejustificata fata de paianjeni, pe care ii urasc din suflet :D, insa titlul cartii " Cararea cuiburilor de paianjen" by Italo Calvino, a fost cel care m-a atras in alegerea cartii (de aceasta data)

Despre autor, gasiti aici cateva detalii.....

Pin (personajul principal ) este un baiatandru, pentru care familia era Negricoasa, sora sa, o "femeie cu moravuri usoare" de altfel si de care Pin se folosea ori de cate ori dorea sa intre in discutie "cu cei mari".
In timpul razboiului, Pin, incerca cu disperare sa-si gaseasca un prieten de incredere, caruia sa-i dezvaluie cel mai mare secret al sau: locul unde-si fac cuib paianjenii. Cu toate acestea, baietandrul era respins atat de cei de varsta sa , datorita provenientei si obiceiurilor "nesanatoase" cat si de adultii care aveau alte preocupari, dar care totusi ii dadeau atentie atunci cand doreau sa se distreze sau sa le cante ceva "Pin ! Deja incepi sa ne chinui ! Hai, zi-ne una de-a ta, Pin! Pin....!"

Povestea captivanta o puteti afla citind cartea.....



2 comentarii:

Unknown spunea...

interesanta cartea!

Monya spunea...

asa este..
si captivanta.

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...