joi, 22 martie 2012

Iahnie de fasole

 E miercuri. E post. Iuhuuuuuuuuuuuuu !!!!! Azi mancam iahnie de fasole sau fasole babuta sau fasole mestecate ....cum vreti sa le spuneti !!!!!! Dar asta vom manca :D
Ingrediente:
500 gr fasole fiarta sau din conserva
cateva linguri de ulei
sare, piper
boia de ardei (optional)
 1 ceapa mare, calita,
3-4 catei de usturoi

Preparare:
 Fasolea se fierbe cu ceva legume (morcov, ceapa, pastarnac) sau se cumpara gata fiarta. Se strecoara si se pune intr-un vas adanc unde se sfarama cu furculita sau cu blenderul vertical. Se adauga ulei, cate putin, amestecand cu o lingura de lemn de data asta, pana cand capata consistenta dorita.
Daca este prea uscata se poate pune putina zeama in care a fiert fasolea.
Se condimenteaza cu sare si piper si se presara boia.
 Cui ii place, poate sa caleasca niste ceapa taiata solzisori si sa adauge in /pe fasolea batuta.
Pentru un gust exceptional, recomand si putin usturoi pisat .
Pofta buna !!!!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...