duminică, 25 septembrie 2011

Pui cu conopida la cuptor

 O reteta potrivita pentru zilele de duminica, cand nu ai chef sa stai in bucatarie sa gatesti, ci sa stai alaturi de cei dragi.


Ingrediente:
1 piept de pui (cam 500 gr),
1 conopida medie (cam 1 kg),
1 legatura marar,
200gr smantana, sare, piper,
2-3 linguri pesmet.

Preparare:
Se taie pieptul de pui in 4 bucati si se rumeneste usor in 2-3 linguri de ulei.
Conopida se rupe in buchetele mai mari si se opareste cam 5 minute in apa cu sare.
Intr-un vas pt cuptor asezam un strat de piept de pui peste care adaugam conopida pre fiarta.
Tocam mararul si-l amestecam cu smantana. Condimentam dupa gust si adaugam sosul peste conopida.
Presaram pesmetul si dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 40 minute.
Se serveste calda alaturi de un ardei iute !!!

Un comentariu:

Florina spunea...

Ooo...ce chestie interesanta. Chiar n-am mai auzit si cred ca e bun...

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...