joi, 2 iunie 2011

Dovlecei umpluti

Si iata-ma facand si dovlecei umpluti...Recunosc insa ca initial pornisem cu ideea sa fac gulii umplute...insa n-am gasit gulii, asa ca, m-am reorientat. Si cum aveam toate celelalte ingrediente si n aveam chef sa invart la sarmale, am facut aceasta reteta de dovlecei umpluti.
Pret aproximativ....cam 35 lei.
Ingrediente:
4 dovlecei mai marisori,
1 morcov,
200 gr orez,
200 gr carne,
1 ceapa,
condimente.

Preparare:
In 3 linguri de ulei am pus la calit morcovul dat prin razatoarea mica si ceapa taiata marunt.
Intre timp, am taiat dovleceii in jumatati si i-am scobit de miez cu o lingurita.
Dupa ce s-a calit ceapa si morcovul, am adaugat carnea tocata si miezul de la bostanei tocat marunt, si am mai lasat la foc mic cam 5 minute.
Dupa ce toate ingredientele au capatat o culoare aurie de ingrediente "calite" , am adaugat un pahar de apa (cam 200 ml), am condimentat si apoi am pus orezul, lasand la foc mic  pana scade toata apa.
Cu aceasta compozitie am umplut toti dovleceii, i -am asezat frumos aliniati intr-un vas yena, am adaugat un pahar de apa si am dat la cuptor pentru  aproximativ 45 minute(timpul difera in functie de performanta cuptorului).
Se pot servi atat calzi cat si reci. Fie cu smantana fie simpli .
Pofta mare !!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...