marți, 5 aprilie 2011

Curtea si gradina mea in imagini

A venit primava...un anotimp drag mie...pentru ca acum se dezmorteste toata natura si se trezeste la viata, pentru-ca acum pot fredona linistita celebrul refren "infloresc gradinile, ceru-i ca oglinda, prin livezi albinele, si-au pornit colinda...."

Si da, si gradina mea se trezeste incet incet la viata....

Asta e un bostan ramas de anul trecut, de la Haloween, dar care in ciuda iernii, a gerului cumplit si a zapezii a rezistat eroic...iar sotului i-a fost mila sa-l arunce, asa ca l-a "cosmetizat" un pic cu fond de ten (a se citi var) si l-a lasat ca ornament !!! Acum sa vedem cat va rezista capriciilor  vremii ploioase de primavara si caldurilor  verii !!!
Imediat dupa vestitorii primaverii (ghioceii) au scos nasul din pamant  parfumatele zambile..intai cele albe si albastre.....urmeaza cele galbene si roz (care acum inca-s timide si stau cumintele in boboci) ...
....si narcisele (sau sarnacadele, cum le ziceau bunicii mei...)

Panselutele (trei frati patati) in culori vii si incantatoare




Si acum, sa va prezint cei mai noi si mai mici locatari din curtea mea, care peste cateva luni, vor deveni vedete (post mortem) ale acestui blog, intrucat  vor fi folositi pentru a-mi incerca talentele de maestru - bucatar !!!

Puisorii porumbaci (cica -s rasa mixta , si de carne si de oua)

Rolly, sufletelul meu drag adulmecand curios o viitoare fripturica !!!
Si acestia.....sunt vestitii curcani din care sper ca voi face mancaruri delicioase . Nu acum, ca abia au 3 saptamani, ci mai spre toamna, cand vor creste si vor ajunge la 15-20 kg !!!

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...