miercuri, 16 martie 2011

Spanac

E miercuri .....deci post....!!!! Pentru azi, am pregatit o reteta de spanac delicioasa.
Pret aproximativ....cam 7 lei .

Ingrediente:
1 kg spanac,
3 linguri faina,
1 capatana de usturoi,
1 ceapa,
500 ml lapte (pt. zilele in care nu postiti),
condimente

Preparare:
Se aleg frunzele de spanac, se spala bine (sa nu ramana urme de praf, tarana) si se pune la fiert , in apa fierbinte fierbe, pentru cateva minute (5-10). Cat fierbe spanacul curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.

        
Se scoate spanacul, se pune la scurs intr-o sita si apoi se toaca marunt.
     
In cratita se pun faina, usturoiul si ceapa tocate si putin ulei sa se caleasca, dupa ce este asa putin maroniu, si face basicute se pune spanacul tocat se amesteca si se adauga treptat apa (sau  laptele, daca nu doriti sa l faceti de post). Adica se pune putin lapte si se amesteca, iar lapte si iar se amesteca. Cand tot laptele e pus se lasa la fiert cam 10 min si se condimenteaza cu vegeta, sare, delikat.
     
Pofta buna !!!!
PS. este delicios si alaturi de ochiuri (tot pentru cazul in care nu postiti).

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...