luni, 22 noiembrie 2010

Rostopasca

Din ciclul, tratamente naturiste sau cum folosim ceea ce ne inconjoara, azi am descoperit in gradina o tufa de .....rostopasca. Nu stiu daca toata lumea o stie sub aceasta denumire, insa e acea "buruiana" folosita de bunicii nostri pentru a trata negii. Si asa o tin si eu minte.

Rostopasca (nume stiintific Chelidonium majus L.), cunoscută si sub denumirea populară de iarbă de negi sau negelarita, este o plantă erbacee usor de recunoscut după "secretia" de culoare galbenă care în contact cu aerul se brunifică.
Rostopasca (Chelidonium majus) este considerată un remediu natural în tratarea si vindecarea următoarelor afecțiuni: afectiuni renale, reumatism, hemoroizi, cancer de piele, negi, bătături, hepatită cronică, tuse. Rostopasca este cunoscută și pentru proprietatea ei de a echilibra metabolismul.
Sucul de rostopască se recomandă în tratarea mătreții, constipației, abceselor pe pleoape, iar vinul de rostopască în vindecarea afecțiunilor hepatice.

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...