luni, 9 august 2010

Parjoale de dovlecei

Anul asta, dovleceii au fost la inaltime in gradina mea de legume: am avut din plin, asa ca i-am gatit in toate felurile posibile - si la punga magica cu carne, si musaca, si snitele, si prajiti cu usturoi, si  mancarica. Acum insa le-a venit randul sa i fac parjoale. Cum?? Va explic imediat.

Ingrediente:
2-3 dovlecei,
1 capatana de usturoi,
condimente,
2-3 linguri faina,
2-3 oua.

Se curata dovleceii, se rad iar apoi se lasa la scurs de surplusul de zeama, intr-o sita sau orice vas cu gaurele.
Dupa vreo 30 min. se adauga ouale, faina, condimentele si se amesteca bine.

Se formeaza parjoale de marimea dorita si se pun la copt in uleiul incins in prealabil.

Simplu si rapid...si bineinteles delicioase...Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Stuffino Crisan, o locatie cu suflet

    4 zile fantastice în Delta Dunării .      Fiecare poveste are un început, așa că o să încerc sa o iau si eu de la început. Deși, oricum ...